Siirry sisältöön

Avointen oppimateriaalien kirjasto (aoe.fi) on palvelu, jossa opettajat, organisaatiot ja hankkeet voivat hakea ja julkaista erilaisia digitaalisia oppimateriaaleja. Uudet lukutaidot -kehitysohjelman materiaaleja julkaistaan palvelussa.

Ohjelmassa julkaistaan paljon tukimateriaalia, joka edistää uusien osaamisen kuvausten käyttöönottoa varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa ja perusopetuksessa. Tuki ja julkaisut -sivun lisäksi materiaalit viedään AOE-palveluun. Lisäksi ohjelman puitteissa rahoitusta saaneet hankekunnat tuottavat oppimateriaalia, hyvien käytäntöjen kuvauksia, digipolkuja, opetustuokioiden kuvauksia sekä muita pedagogisia malleja.

Kaikki koulutusasteet kattava valtakunnallinen palvelu on vapaasti ja maksutta opettajien ja oppijoiden käytettävissä.

Vinkki organisaatioille

Materiaalien julkaisemista varten palveluun on kirjauduttava henkilökohtaisesti – tarjolla on useampi vaihtoehto tunnistautumiseen. Julkaistut materiaalit ovat vain sen henkilön hallinnoitavissa, joka on ne julkaissut. Jos materiaalit on tuottanut organisaatio, tämä asia on hyvä muistaa henkilökunnan mahdollisesti vaihtuessa. AOE-palvelun ylläpito päivittää tarvittaessa materiaalin hallintaoikeuksia. Ennakoivasti voi Omat tiedot -sivulla lisätä oman sähköpostin ja hallintaoikeuden siirron hyväksynnän jo ennen yhteydenottoa AOE-ylläpitoon.

Lisätietoja:

Opetusneuvos Juho Helminen, Opetushallitus
etunimi.sukunimi@oph.fi