Siirry sisältöön

Kevään 2022 alueelliset tilaisuudet

Keväällä 2022 useita alueellisia tilaisuuksia, joissa eri kunnat ja muut toimijat jakoivat hyviä käytänteitä, materiaaleja sekä ideoitaan liittyen digisuunnitelmien suunnittelemiseen ja toimeenpanoon tai miten Uudet lukutaidot -sisällöt voisi tuoda osaksi kasvatusta ja opetusta.


Virtuaalitodellisuudesta elämyksellisyyttä perusopetukseen ja lukioon

Opetushallitus järjesti osana käynnissä olevaa Uudet lukutaidot -ohjelmaa VR-webinaarin, jossa käsiteltiin VR-teknologian käyttöä perusopetuksessa ja lukiossa. Webinaarin tallenteen voit katsoa täältä:

Tilaisuuden esittelymateriaalit löytyvät täältä:

Varhaiskasvatuksen digiosaaja -webinaari

Opetushallitus järjesti yhteistyössä LAB ammattikorkeakoulun, LUT -yliopiston ja LUMA-keskus Saimaan kanssa Varhaiskasvatuksen digiosaaja -webinaarin 23.11.2021. Webinaarin tavoitteena on lisätä varhaiskasvatuksen opettajien ja muun henkilöstön digipedagogista osaamista. Webinaarissa kuvaillaan konkreettisin esimerkein, millä tavalla tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen kehittyy varhaiskasvatuksessa. Puheenvuorot tukevat Uudet lukutaidot -ohjelmassa varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön julkaistuja hyvän pedagogisen toiminnan kuvauksia.


Kuuntelen, siis luen -webinaari

Uudet lukutaidot -kehittämisohjelma ja Lukuliike järjestivät Kuuntelen, siis luen -webinaarin 14.3.2022 yhteistyössä ILT Educationin kanssa. Webinaarin tallenne tulee näille sivuille myöhemmin.

Webinaarissa kuullaan äänikirjojen käytön mahdollisuuksista opetuksessa. Tilaisuus on tarkoitettu luokanopettajille ja muille äänikirjojen pedagogisesta käytöstä kiinnostuneille.