Siirry sisältöön

Mallinnus sisältää kaksi osaa: yleinen osa ja Sankaritarinoita (kaikille). Yleinen osa soveltuu minkä tahansa äänikirjan käytön tueksi opetuksessa. Sankaritarinoita (kaikille) -osassa syvennytään tarkemmin kyseisen kirjan käsittelyyn.

Opetushallitus on tuottanut mallinnuksen yhteistyössä ILT Educationin (ent. ILT Oppiminen) kanssa. Käyttäessään mallinnusta opettaja saa maksutta käyttöönsä Lukulumo-palvelun äänikirjat kahden kuukauden ajaksi. Palvelu sisältää mallinnuksessa esitellyt kirjat Sankaritarinoita (kaikille) ja Kuutorni. ILT Education kysyy kirjautumisen yhteydessä henkilötietoja: Nimi, sähköpostiosoite, ammatti, työpaikka ja kaupunki. Rekisterinpitäjä on ILT Education.  

Käyttölisenssi: CC BY-NC-SA

Mallinnuksen valmisteluun ja kommentointiin ovat osallistuneet Minna Rimpilä (Helsingin kaupunginkirjasto), Meri-Tuuli Varama (luokanopettaja, Helsinki), Saara Kylmänen (s2-opettaja, Helsinki) ja Kaisa Karttunen (luokanopettaja, Helsinki). 

Kokeile ennakkoluulottomasti äänikirjapalveluita! Opetuksen ja varhaiskasvatuksen käyttöön soveltuvia äänikirjapalveluita on kuvattu mallinnuksessa. Kun otat käyttöön sovelluksia, varmista aina, että palvelu on EU:n tietosuoja-asetuksen ja kansallisen lainsäädännön mukainen. Kysy lisätietoa opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjältä, jonka palveluksessa työskentelet. 

Haluaisitko kertoa esimerkin äänikirjojen käytöstä opetuksessa? Haluaisitko suositella äänikirjapalvelua muille?